VI. Érdi Nyitnikék – hatodik vállalkozói seregszemle! - BESZÁMOLÓ HÍRANYAG

Május 10 – 12. között, hatodik alkalommal került megrendezésre az Érdi Nyitnikék – Tavaszi Kiállítás és Vásár, melynek jól bevált helyszíne most is az Érd Aréna volt. A háromnapos, városi rendezvényi rangra emelt eseményen közel 150 kiállító számára tudtunk bemutatkozási, árusítási lehetőséget biztosítani. Többségük a csarnoképületen belül kialakított standsorokon rendezkedett be, de a külső, szabadtéri területet is maximálisan kihasználtuk. A termékkínálat idén is nagyon változatos és sokrétű volt, kézművesség, ipar, szolgáltatás és kereskedelem egyaránt képviseltette magát. A teljesség igénye nélkül: kézműves csokoládék, bonbonok, édességek, kávékülönlegességek, kekszek, sütemények, sajtok, tejtermékek, füstölt áruféleségek, chili-paprika készítmények, lekvárok,  gyümölcslevek, szörpök, méz- és méhészeti termékek, homoktövis készítmények, felnőtt és gyermekruhák, divatáru, népviseleti ruhák és kellékek, menyasszonyi- és csipkeruhák, ékszerek, táskák, lakberendezési és dísztárgyak, esküvői kellékek, dekorációs termékek, textil- és méteráru, játékok, könyvek, kerámiák, üvegáru, órák, sokféle ajándéktárgy, fafaragás, kézműves szappanok, kozmetikumok, szépészeti eszközök, tisztítószerek, kaktuszféleségek, dísznövények, festmények, képzőművészeti alkotások, kandallók, kályhák, kovácsoltvas termékek, kapuk, egyedi és szabvány fémtömegcikkek, építőipari és kerti gépek, barkácsáru, anyagmozgató eszközök, létrák, csomagoló anyagok, gasztronómiai kellékek, horgászati termékek, villamosipari szerelvények, villanyszerelés, festés-mázolás, bádogos és lakatos munkák, többféle építőipari szolgáltatás, daruzás, adótanácsadás, nyomdaipari termékek és szolgáltatások, rendezvényszervezés, enteriőrtervezés és kivitelezés, weboldal és appkészítés, tűzvédelem, tűzbiztonság és munkavédelem, határon túli cégalapítást és működést segítő tanácsadás, egészségmegőrző és életmódjavító szolgáltatások és termékek között válogathattak a nézelődők. A vásár látogatói kipróbálhatták az elektromos autó vezetését, és helyi autókereskedés újdonságával is megismerkedhettek.

A vásári kínálat bősége, sokszínűsége mellett arra is ügyeltünk, hogy megpihenhessenek és jókat ehessenek, ihassanak látogatóink. A büfésor meleg, házias ételekkel, hidegkonyhai készítményekkel, kemencés lángossal, rétesekkel, kürcsi kaláccsal, üdítőkkel, csapolt sörrel, finom borokkal, pálinkákkal várta vendégeit.

Gondoltunk a kicsikre is. Az idei évben újdonságként ugrálóvárat, csúzdát és játszóházat működtettünk ingyenesen, a családok, gyerekek nagy örömére.

Visszatérő vendégeink tudják, hogy a vásári forgatag, a vendéglátás mellett nagy hangsúlyt fektetünk a kulturális programokra, szakmai bemutatókra. Ennek meggfelelően a színpadon egymást követték a különböző zenés és látványos produkciók. Az ünnepélyes megnyitót követően több korosztály kedvence, Szandi alapozta meg a jó hangulatot. Műsora vidám, lendületes, fergeteges volt, a közönséget folyamatosan bevonta az előadásába, s a tűsarkúját ledobva mezítláb táncolt a közönségnek, a közönséggel. Az előadását követően még hosszú ideig nem engedték el régi és új rajongói.

A sztárvendégünket követő, színpadi műsort záró pilisszentkereszti szlovák ének- és tánccsoport szintén sokat tett a jó hangulatért. Látványos, sokrétű műsorukkal ízelítőt adtak a hazai és szlovák népdal, néptánc csokorból, operettből. Virtuóz harmonika szólókkal, valamint a retro jegyében közismert slágerekre épülő énekes-táncos bemutatóval fokozták a közönség hangulatát.

Mindhárom nap műsorkínálatát úgy állítottuk össze, hogy minden korosztály találjon kedvére való produkciót, érdekességet. A fellépők között helyi és környékbeli előadók, csoportok műsorszámai mellett meghívott vendégelőadók, társulatok szolgálták a nagyérdeműt.

Szombaton a Törökbálinti Rózsaszirom Nótakör előadásával nyitottuk a színpadi műsorblokkot, majd a Moletti Divatbemutató bizonyította be, hogy nem csak a manöken alkatúak érezhetik jólöltözöttnek, csinosnak magukat. Az őket követő interaktív gyermekműsor „Netz-es Gyerekek” címmel csalt mosolyt a családok arcára. Utána jó ebédhez szólt a nóta, Radics Sándor és zenekara igényes, sokoldalú előadásával. Délután a Senior Örömtánc Érdi Csoportja mutatta meg, hogy hatvanon túl is örömöt jelenthet a zene és a közös tánc. Majd a sokak által ismert,  kedvelt Szóka Júlia énekművész, operettprimadonna és vendégei töltötték meg hanggal, érzéssel s természetesen igényes műsorral a csarnokot. Az operetteket, musical-eket, világslágereket tánczene követte, Kiss Company és Barátaik „Zene műfaji kötöttségek nélkül” c. előadásával. Kiss Laciékat szintén sokan ismerik és szeretik a megyében.

A nap záróprogramja igazi showműsor volt: a bemutatót szervező Vörös Viki által fémjelzetten, Bada Zoltán, Pest Megye Szépe szépségverseny főszervezője közreműködésével, a verseny díjazottjainak részvételével zenés divatbemutató koronázta meg a napot. Nem csak a kifutóra lépő lányok, de az általuk bemutatott ruhák, így a showműsor is nagyon látványosak, szépek voltak. A színvonalas műsor sikeréhez – valamint a három napos színpadi műsorhoz mindvégig – hozzájárult a Lukácsi és Társa Design Plusz Kft. által szolgáltatott hang- és fénytechnika.

Vasárnap lendületesen nyitottuk a műsorblokkot. A J.P. Dance Company pezsgő, akrobatikus, fantasztikus műsora varázsolt el mindannyiunkat. Őket követve Perényi Nóra vezényletével a színvonal, a látvány és a hangulat fikarcnyit sem lankadt, hiszen a Törpördög és Tinitündér – Tánc – Tanoda sokoldalú, szép és igényes balettelőadása méltán aratott nagy sikert.

A hangulat és jókedv csak fokozódott az Érdi Torna Club színpadra lépésével, akik a sportbemutatót világslágerek profiszintű ének- és táncbemutatójával fűszerezték.

Ezek után jól jött a bábelőadás kedves nyugalma, melyet a Ládafia Bábszínház vásári bábjátéka hozott el számunkra, s a kisgyermekes családok nagy örömére.

A divatból sosem elég alapon vasárnap is gyönyörködhettünk a Moletti Divatbemutatóban, amit a Tranzit Zenekar western country műsora váltott, jó hangulatú, táncra csábító ritmusaival.

Solti Ádámról elmondhatjuk, hogy kamaránkhoz tartozóan hazajár, amikor nálunk lép fel. Most is így történt, elvarázsolta a közönséget a tőle megszokott kedves, közvetlen, de magas színvonalú „New Life – New Friends – New everything!” c. nagysikerű előadásával.

Őt követve Buzdor Adrienn és Táncoló Virágok hastáncbemutatója tapsviharral zárta színpadi programsorozatunkat.

Színpadi nyilvánossággal, de nem kulturális, sokkal inkább szakmai eseményként került sor az évente megrendezésre kerülő Korrekt Partner Díjátadó Ünnepélyre, melyen a díjra pályázók közül kiválasztott nyertes vállalkozások vehették át a munkájukat, tevékenységüket elismerően minősítő oklevelet. Név szerint:

Cservák Mónika – Mon-Art CservákSzalon és Tanműhely Oktató és Szolgáltató Kft.

Tiefenbeck Éva – Egyéni Vállalkozó

Paulus Frigyes – Egyéni Vállalkozó

Kovács Tibor – Éden Park Étterem Kft.

Mikolay Zoltán – Mixen Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A kiállítói standok, a kulturális programsorozat, a vendéglátás és a gyermeksziget mellett két napos sportversenynek is otthont adtunk, öt ország részvételével a VII. Ezüst Golyó Kupa – Nemzetközi Petanque Verseny lebonyolításával.

Fentiekben részletezetteken kívül értékes szakmai bemutatókat is rendeztünk. A szépészeti szakmák képviseletében Molnár Ildikó szakmai szervezésével fodrász- és sminkbemutatók, versenyek, a szépségiparhoz tartozó manikűr, pedikűr technikák, gyakorlati bemutatók is látogathatók, igényelhetők voltak, szakemberek részvételével.

Beszámolónk végére hagyva meg kell említenünk a látogatók kedvenc programelemeit, a nyereménysorsolásokat és a Vásári Körbe Görbe játékot. Minden belépő ingyenes nyereményszelvényt kapott, melyet a szerencséjükben bízva bedobhattak a gyűjtődobozokba. Naponta két alkalommal kerültek közülük kisorsolásra a kiállítók által felkínált ajándékcsomagok, melyekre nagy izgalommal várt a közönség.

A Vásári Körbe Görbe játékot azzal a céllal indítottuk útjára már az első Nyitnikéken, hogy a kiállítók mindegyikét meglátogassák az érdeklődők. A vásári standokról készített térképen pecsételős pontokat jelöltünk, ahol a különböző kérdésekre helyesen válaszolók begyűjthették a szükséges pecséteket, s az ezt igazoló lap birtokában a kamarai standon értékes ajándékcsomagokat vehettek át.

Ahogy beszámolónkból is kitűnik, évről évre törekszünk arra, hogy nem csak a vásárnak otthont adó Érd városában, de a térségben, megyénkben is kiemelkedő mutatókkal rendelkező programsorozatunkkal ingyenes lehetőséget biztosítsunk a vállalkozásoknak, hogy a legnagyobb megyei településen bemutatkozhassanak, árusíthassanak, kapcsolatot építhessenek. Büszkék vagyunk rá, hogy a vállalkozások mellett szép számmal fogadjuk az adószámmal rendelkező magánszemélyek jelentkezését, kiállítói részvételét is.

Szerénytelenség nélkül állíthatjuk, hogy nem csupán a vállalkozói rétegnek, de a térségben élőknek is szolgáltatunk a háromnapos, több lábon álló, sokrétű élményt nyújtó esemény ingyenes látogatását biztosítva.

Ez úton is köszönjük a segítséget és támogatást, melyet Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata nyújt minden alkalommal a megvalósításhoz, az eseményt népszerűsítő helyi médiának, valamint a fellépők közül díjmentesen műsort szolgáltató minden kedves csoportnak, egyesületnek!

 

Kamaránk éves rendezvényei közül is kiemelkedő az Érdi Nyitnikék, melynek széles körű sikere a folytatásra buzdítja szervezetünket.

Most sem mondhatunk mást, mint eddig minden évben:

JÖVŐRE – VELETEK – UGYANITT!

dr. Kupcsokné Polyák Ágnes - főszervező