XXI. Század Haladó Kozmetikusai Szeminárium Határok Nélkül II.

MEGHÍVÓ

Szíves figyelmébe ajánljuk a

XXI. Század Haladó Kozmetikusainak II. Szemináriuma - Határok Nélkül! c.

szakmai programot,

melyet a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara (PMKIK) szervezésében kozmetikus mesterek közreműködésével rendezünk.

Időpont: 2019. november 23. (szombat),  9.30 – 16.00-ig

Helyszín: Magyar – Szlovák Üzleti és Tájékoztatási Központ

                   2045 Törökbálint, Kazinczy F. u. 124.

                   (GPS koordináta: 47.446941, 18.895429)

                   Parkolás: az üzleti központ zárt parkolójában, díjmentes

 

A kozmetikus szakmában nagyon sok tanfolyam, rendezvény, kiállítás kerül meghirdetésre, szervezésre. Észrevette, hogy minden rendezvény céges, termékismertető és fizetős? Szükségszerű, hiszen a program megvalósítása a rendezéssel járó feltételek megteremtése komoly költségekkel járnak. Szelektálni vagyunk kénytelenek az időnk és lehetőségeink figyelembe vételével. Melyiket válasszuk? Hogyan fejlesszük tovább a szalonunk szolgáltatásait? Egy új kezelés bevezetése, sikerességének megosztása, problémák megbeszélése, kozmetikusok baráti beszélgetése, új és régi szabályok követése hiteles forrásból, segítségkérés? Mindez egyre nehezebb. Ezért szakmai és szervezeti oldalról összefogva életre hívtuk azt a rendezvénysorozatot, amelynek második állomására invitáljuk nagy szeretettel!

XXI. SZÁZAD kihívásai, technológiái, technikái, termékei, brand-jei.

HALADÓ KOZMETIKUSOKNAK, akik nyitottak az újra, egymás sikerére, problémáira. Haladó kozmetikusoknak, akik fejlődni szeretnének, s tudják, a kor nem számít, mert a fiatal generáció is tanít, frissen tartja a mestert.

HATÁROK NÉLKÜL, mert itt miden téma fontos, ami a kozmetikus szakmával kapcsolatban foglalkoztat bennünket határok nélkül. Határok nélkül, mert a programsorozat szervezése, lebonyolítása kamaránk Magyar – Szlovák Üzleti és Tájékoztatási Központjában (MSZÜTK-ban) zajlik, így határon túli szlovák kozmetikus vállalkozók is rendszeres résztvevők szemináriumainkon.

PROGRAM

9.30 - 10.00  Regisztráció - kávé, tea, üdítők, aprósütemény
10.00 – 10.35 Szakonyi Eszter: Hányszor rontottam el? – avagy Brandéptés a kozmetikai iparban Magyarországon….széllel szemben….
11.45 – 11.20 Rákosné Rácz Anita: Gazdag kozmetikus és a fókusz
11.30 – 12.00 Tájékoztató előadás: Mi tartozik a kozmetikus hatáskörébe?
12.00 – 13.00 Sipos Zita és Steierné Csirik Erzsébet: Smink kontra kozmetika - talkshow – Moderátor: Gajdár Mónika
13.00 – 14.00 Ebédszünet - meleg ebéd, sütemények, kávé, tea, üdítők, glutén mentes édességek

14.00 - 14.30 Méhn TündeSpecializálódás - a kozmetikában meghatározó mérföldkövek
14.30 – 15.00 Popol Petra: A sminktetoválás nem pusztán lehetőség, hanem alapelvárás a szépségiparban

14.30 – 15.30 Gajdár Mónika: A specializálódott kozmetikus szakmában kinek van kompetenciája oktatni és vizsgáztatni?

 

A program végén, a szemináriumon való részvételt igazoló, névre szóló oklevelek kerülnek átadásra.

Részvételi díj: 15.000,- Ft (kb. 45 €), kamarai tagoknak kedvezménnyel 12.000,- Ft. A díj magában foglalja a reggeli vendéglátást, a svédasztalos ebédet és egy mappát.

A díj befizetésének határideje: november 20.

Regisztrálni erre a linkre kattintva, vagy a www.mszutk.hu honlapon a programot ismertető tájékoztató szerint tud.

A regisztráció beérkezését követően az átutaláshoz szükséges adatokat tartalmazó díjbekérőt elektronikus úton küldjük meg az Ön által megjelölt e-mail címre.

Kérjük, hogy az abban foglaltak szerint utaljon, a közlemény rovatba kérjük feltüntetni a díjbekérő számát, illetve azt hogy: „kozmetikai szeminárium”.

Csak a díjfizetéssel rendezett regisztrációt tekintjük érvényes jelentkezésnek. A nagyszámú, előzetes érdeklődésre való tekintettel felhívjuk szíves figyelmét, hogy a helyszín befogadóképességéhez igazítva 90 érvényes regisztráció rögzítését követően le kell zárnunk a jelentkezési lehetőséget!

Kérdés esetén dr. Kupcsokné Polyák Ágneshez, a konferencia kamarai szervezőjéhez fordulhat a polyak.agnes@pmkik.hu címen.

Az előadókról és az előadásokról bővebben az alábbiakban tájékoztatjuk Önt:

 

ELŐADÓK

Szakonyi Eszter – gazdasági mérnök, külkereskedő, kozmetikus mester, a kétszeres „Év szalonja” díjas Vintage Beauty Szépészeti Nőintézet tulajdonosa, a Vintage Beauty kozmetikai termékcsalád, mint az egyetlen magyar gyártású Ecocert által minősített Naturix Cenrificat Cosmos-standard szerinti kozmetikai brand tulajdonosa. Az „Időtlen szépség” c. könyv szerzője. Négy gyermek édesanyja.

Előadása: Hányszor rontottam el? – Avagy brandépítés a kozmetikai iparban Magyarországon…. széllel szemben…

Hogyan lehet ma a semmiből egy több lábon álló kozmetikai brandet felépíteni magántőkéből egy túltelített piacon úgy, hogy a minőség soha ne váljon a mennyiség áldozatává?

Mennyi múlik a szerencsén, az emberismereten, a piacismereten, a szakma beható ismeretén és a marketingen?

Kifizetődő lehet-e sajátságos szakmai elvek mentén építkezni, vagy csak az aktuális kozmetikai trendek követése hozhat tartósan profitot?

Egyáltalán, mi a feladata ma egy kozmetikai szalonnak?

A szépségipar több milliárdos zajában van-e esélye egy kis családi vállalkozásnak prémium kategóriás termékekkel, de bullshit-ek nélkül?

Személyes vallomás arról, hogy egy brand nem csak épülni, de építeni is képes.

 

Rákosné Rácz Anita – több orvos esztétika termék forgalmazója Magyarországon, Romániában, Szlovákiában, orvosok és kozmetikusok felé. 1998 óta dolgozik a szépségipari szakmában. Gépek értékesítésével, alkalmazottként 10 évet dolgozott egy cégnél, indított el üzleteket, ahol nemcsak a gép működését, hanem azt is megmutatta, hogyan lehet sikeres vállalkozás a gépi arcfiatalítás, szőrtelenítés vagy a testkezelés.

Önmagáról: 2008-ban megalapítottam férjemmel a Beautywood Kft.-t és egy női megérzés miatt úgy gondoltam, az amerikai Image Skincare termékekre van szüksége a kozmetikusoknak a válság ideje alatt. Ugyanis egyre többen lemondtak a havi masszázsokról és kényeztetésekről, de akinek problémája volt, az továbbra is áldozott a megoldásra. Mára joggal mondhatom, hogy a peelingek terén piacvezető szerepet értünk el, sőt ez évtől kozmetikai hámlasztó szakembereket képzünk, akkreditált oktatások keretein belül.

Előadása: Gazdag kozmetikus és a fókusz

Saját tapasztalataimat szeretném megosztani a kozmetikusokkal, és elérni, hogy a szakmán belül tanuljunk meg fókuszálni. Ha sok mindent csinálsz, cm-eket haladsz előre, viszont ha egy valamit, de abban Te vagy a legjobb, métereket. Én is eldöntöttem miben szeretnék a legprofibb lenni és arra fókuszálok. Tudok nemet mondani arra, ami nem visz a célom felé és évről évre hatalmasat fejlődöm.  Állítsunk fel célokat, stratégiákat együtt! Kedvenc idézetem Charles Darwintól: „Nem a legerősebb marad életben, nem is a legokosabb, hanem az, aki a legfogékonyabb a változásra.”

Sipos Zita – aranykoszorús kozmetikus mester, make up artist, világbajnok sminkmester, OMC nemzetközi zsűritag

Steierné Csirik Erzsébetezüstkoszorús kozmetikus mester, sminkmester, OMC nemzetközi zsűritag, kétszeres testfestő világbajnok

Előadásuk: Kozmetikus, mint sikeres sminkes. A sminkes szakma művészi szintre emeléséről és komoly műhelytitkairól, sminkversenyekről, film, színház, maszk, átváltoztatjuk témában talkshow beszélgetés egy kis bemutatóval.

Méhn Tünde – a  Méhn Tünde PMU Art International School alapítója és vezető oktatója, az NPM, az Onyx márkák forgalmazója, a ROSA Herbal Skin Care® for PMU & Microblading & Tattoo fejlesztője és a Méhn Tünde Szépségszalonok tulajdonosa. 2012-ben megalapította Európa egyik legismertebb sminktetováló oktatóközpontját is! Saját márkával, termékcsaláddal, több, mint 15 fős szakmai team-mel gazdagodott repertoárja. Budapesten és Pécsett saját vállalkozást vezet. A hazai sminktetováló szakemberek egyik kiemelkedő alakja, aki 12 év tapasztalatából építette ki azt a nívót, melynek köszönhetően az országban és európai viszonylatban is a legismertebb PMU mesterek egyike.

Minden 2008-ban kezdődött! Akkor választotta a szépségipart és lépett a kozmetikus pályára. Egy elrontott sminktetoválás után döntötte el, hogy ez az a terület, ahol nem csak dolgozni szeretett volna, hanem valami újat létrehozni. Pedagógus diplomájának köszönhetően a mai napig töretlenül halad előre szakmai karrierjében! Saját, 100%-ban természetes összetevőkből álló kozmetikumokat fejleszt, képzéseket és oktatásokat tart központjában, szakmai események megrendezője. Szaktekintélyként többször hívják előadást tartani belföldön, vagy nemzetközi rendezvényre. Rendkívül szerteágazó területen képviseli a hazai sminktetováló közösséget és egyre magasabb szinten tart képzéseket évről-évre. A technológiai változások, a régi idők trendjeinek megszűntetése, az újra-újra felbukkanó szakmai kihívások megtétele után hatalmas tapasztalati tőkével oktatja a legújabb kozmetikus-sminktetováló generációt.

Előadása:

- hogyan lett Tünde kifejezetten sminktetováló specialista

- specializálódás a kozmetikában meghatározó mérföldkövek

- személyes tapasztalatok a specializálódással kapcsolatban

- Esettanulmányok a múlt rögös útjaitól egészen az ismertség küszöbéig

Popol Petra – a Méhn Tünde PMU Art International School brand menedzsere

A Tünde Méhn Esthetic Line Kft. fiatal tehetsége fiatal kora ellenére brand manager-i széket foglal el a cég életében! Tanulmányait a Szent István Egyetemen és a Budapesti Corvinus Egyetemen végezte, mely intézményekben a kereskedelem-marketing, vállalkozásvezetés és közgazdaságtan ismereteit sajátította el! Petra nem csak Magyarországon, hanem külföldön is tekintélyes szakmai tapasztalatot gyűjtött úgy elméleti, mint gyakorlati mélységekben. Napjainkban a sminktetováló cég életében egy nagyon konstruktív, de egyben felelősségteljes pozíció betöltésére hivatott, hiszen a vállalkozás saját arculatáért, márkájáért, annak kifogástalan működéséért felel. Területe a hazai és az internacionális terjeszkedés kivitelezése.

Előadása: A sminktetoválás nem pusztán lehetőség, hanem alapelvárás a szépségiparban

Méhn Tünde a kozmetikai szakmában töltött évek alatt nem csak nemzetközileg elismert PMU és kozmetikus mesterré vált, hanem 2012-ben megalapította Európa egyik legismertebb sminktetováló oktatóközpontját is! A Méhn Tünde PMU Art International School legfontosabb célkitűzése az, hogy a magyar sminktetoválás jövőjét és kultúráját nemzetközi szinten is elismert helyre emelje és pozícionálja, melynek szerves része minden sminktetováló, vagy a jövőben tetoválni kívánó szakember, kozmetikus. A Méhn Tünde PMU Art International School pontosan ezért hozta létre a Méhn Tünde mentorprogramot, amely szakmai partnere a PMKIK.

A mentorpogram célja:
- A sminktetoválás népszerűsítése
- A sminktetováló közösség összefogása
- A magyar sminktetoválás fejlesztése
- Az innovációs technológiák és információk átadás
- A jövő sminktetováló generációjának kinevelés

Gajdár Mónika – aranykoszorús kozmetikus mester. Általános vegyész végzettség után 1987-ben kozmetikus szakvizsga. Münchenben 1992-ben Long-Time-Liner permanent make-up metodika elsajátítása. Sminktetoválás és motívum készítés (Magyarországon elsőként), 1994-ben kozmetikus mestervizsga. Tanulóképzés és vizsgáztatás, sminktetoválás-, elektrokozmetika-, nyirokdrainage, face lifting-, cellulit kezelés oktatás, kezelési rituálék, masszázsok tervezése. Kiállításokon, kongresszusokon szervező, előadó.

Alternatív ARC-BŐR-diagnosztika megteremtője, oktatója. 2003-tól a Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mestervizsga bizottságának elnöke. 2012-től az Országos Kozmetikus Ipartestület alelnöke. “Mesterek klubja” alapító tagja. A PMKIK Vác és Térsége Kamarai Klubjának elnöke.

Önmagáról: Vácon, a Jessica Szalonban dolgozom. Évente több alkalommal járok mesterkurzusra. Szeretem a természetes, régbevált ősi tudást ötvözni a legújabb high-tech technológiákkal. Többször éreztem, hogy nehéz lépést tartani a sok újdonsággal, élmezőnyben maradni, mindent maximális tudással végezve. Mai napig sminktetoválok, arc és testkezeléseket végzek. Több cég kozmetikai termékével dolgozom. Életem mozgató rugója a tudásvágy, a tanulás és mindezek átültetése, megvalósítása a gyakorlati szalonmunkába. Szakmám a hobbim, mely egyben hivatásommá, egyfajta küldetéssé is vált. Szeretném összetartani ezt a szerteágazó  szakmát, hogy legyen egy hely, ahol tabuk nélkül együtt fejlődhetünk. Rengeteg tudást tapasztalatot hordozunk magunkban. A szakmaféltés sokunk számára ismeretlen, az energiát adni és kapni, áramoltatni, mindenkinek fontos feladat.

Előadása – A specializálódott kozmetikus szakmában kinek van kompetenciája oktatni és vizsgáztatni?

Specializálódás, vagy külön szakmák fejlődtek ki? Miért kell kozmetikus végzettség?

Lehet specializálódni problémamegoldásra?

Milyen végzettség szükséges, hogy valaki sminkes, sminktetováló, testkezelő, esetleg lézer specialista, szempilla stylist legyen, s hogyan lehet mindezt mesterfokra emelni?

Hol tanulhatunk, ki oktathat és vizsgáztathat?

Ezekre a kérdésekre kapunk választ a záró előadásból.

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

        dr. Kupcsokné Polyák Ágnes s.k.                                  dr. Vincze Gábor s.k.

              MSZÜTK vezető-helyettes                                             PMKIK főtitkár