Pályázatról

          A Kamara Főtitkára dr. Kupcsok Lajos úr felvette a kapcsolatot dr. Hájos Zoltán úrral, Dunaszerdahely polgármesterével, hogy a HUSK 1101, 4. pályázati kiírás keretében a „1.1 Határon átnyúló üzleti együttműködés támogatása” prioritás keretében az „1.1.1 Üzleti infrastruktúra fejlesztése” témakörben közös pályázatot nyújtsanak be.

        A Főtitkár és a Polgármester úr egyetértettek abban, hogy a Kamara tapasztalata a pest megyei vállalkozások támogatásában, akár képzési programokat akár ágazati érdekképviseletet és szakmai szolgáltatásokat tekintve, hasznos és szükséges a Város és gazdasági vonzáskörzete, a Csallóköz gazdasági fejlődésének és versenyképességének megteremtésében, különös tekintettel a globális és európai szinten megjelenő gazdasági válságtünetekre.

            Egyeztetések és a célok pontosítása után megállapodás született egy közös, beruházással érintett projekt kidolgozására és pályázatként való beadásra, mely a térségi gazdaságfejlesztést, a mikro- és KKV üzleti lehetőségeinek kiterjesztését és markáns tájékoztatási tevékenységet céloz meg. A vezetők megállapodtak abban, hogy két üzleti-tájékoztató (Szlovákia) és kereskedelmi és iparkamarai (Magyarország) központot hoznak létre és működtetnek, a szükséges járulékos marketing, promóciós és rendezvény-szervezési tevékenységek megosztott megvalósításával. A projekt részleteinek kidolgozásában Dunaszerdahely Város Önkormányzat és a PMKIK munkatársai vettek részt 8 találkozó (3 Budapesten, 5 Dunaszerdahelyen) keretében. Bővebben ...